Fotografie

Mijn nieuwe standaard uitrusting. Nikon D780 FX DSLR en AF-S Nikkor 24-120mm f/4G ED VR.

Ik fotografeer sinds 1975. Op sinterklaasavond van dat jaar kreeg ik van de goedheiligman mijn eerste camera. Dit was een Agfa Iso-Pak C en de set werd geleverd met een harde case, flitsblokje en een filmcassette.

In 2004 kondigde Nikon haar eerste consumenten DSLR aan, de D70. Vrijwel direct na het uitkomen van de camera kocht ik deze.

 

In mijn fototas

  • Mijn nieuwste aanwinst is de Nikon D780 DSLR Kit set met de AF-S Nikkor 24-120mm f/4G ED VR zoomlens. Begin 2021 Online gekocht bij E-infinity Camera Store. Dit is een Internationale versie en de prijs was ongeveer € 750,00 lager dan het in Nederland aangeboden model. Ik heb lang nagedacht of ik voor een ‘spiegelloze’ camera zou gaan. Uiteindelijk heb ik toch gekozen voor een DSLR.
  • Door de aanschaf van de Nikon D780 fungeert de Nikon D610 nu als back-up camera. Nog steeds een prima alternatief waar ik veel plezier van heb en meer dan prachtige ‘plaatjes’ schiet.
  • vv
  • Sigma 105mm F2.8 EX DG Macro

  • Daarnaast neem ik bij vele fotografie tripjes een lichtgewicht maar zeer stevig statief mee, de 3 Legged Thing Punks Billy statief Zwart + Airhed Neo (plaatje). Het statief weegt slechts 1380 gram en heeft een soliede balhoofd met waterpas en gradenverdeling. De maximale werkhoogte is 165 cm. Hij kan een last aan van 13 Kg. Een van de poten van het statief is los te koppelen zodat je die als monostatief kunt gebruiken.